ZOEK HIER UW

Houtgestookte hottub

Een houtgestookte hottub is letterlijk en figuurlijk lekker warm; het idee is warm en gezellig, maar het water in de hottub is dankzij de houtkachel natuurlijk ook lekker warm. Houtgestookte hottubs zijn geïnspireerd op natuurlijke warmwaterbronnen in Scandinavië, lijkt het u ook wel wat om zo’n heerlijk warme hottub in de tuin te hebben? Bekijk de houtgestookte hottubs van Welltub! 

Een houtgestookte hottub is een hottub welke wordt verwarmd door middel van een houtkachel. Zo’n hottub die door middel van een hout kachel wordt gestookt, geeft veel sfeer en laat u het gevoel van een echte wellness ervaren. Met behulp van een externe houtkachel kunt u de hottub opwarmen, door gebruik te maken van haardhout. Stook de kachel van de houtgestookte hottub op tot een temperatuur van ongeveer 38 graden en u kunt vervolgens lekker gaan genieten van een warm en ontspannen bad. 

Houtgestookte hottub

Hoe werkt een houtgestookte hot tub? 

Een houtgestookte hottub wordt verwarmd door middel van een externe houtkachel. Deze kachel wordt buiten de hottub geplaatst, op maximaal 15 tot 20 centimeter afstand van de hottub zelf. De kachel is dubbelwandig en wordt met een aantal stevige slangen aan de hottub verbonden. Uiteraard werkt deze kachel wanneer u een vuurtje stookt, wij raden aan om hiervoor hard haardhout te gebruiken omdat dit hout het meest efficiënt zal zijn. Nadat het vuur in de kachel van de houtgestookte hottub brand, zal het water dat wordt opgewarmd stijgen en door de bovenste doorvoer van de hottub kachel het bad in komen. Dit is een gezellige, maar zeker ook veilige en efficiënte manier van het verwarmen van je hottub.  

 

Waarom kiezen voor onze houtgestookte hottub? 

Wij hebben diverse houtgestookte hottubs in ons assortiment. Deze hottubs hebben een binnenbad dat gemaakt is van LDPE kunststof, de buitenkant is van hout of heeft een kunststof rand of houten rand. Onze houtgestookte hottubs bieden ultiem zitcomfort waardoor u optimaal kunt ontspannen en genieten. Dankzij de sterke houtkachels met een hoog vermogen, is het water in uw houtgestookte hottub snel opgewarmd. Hoe snel het water opwarmt, is lastig te zeggen omdat dit afhankelijk is van de grootte van de hottub (het aantal liters dat in de hottub past) en het exacte vermogen van de houtkachel. 

Verder zijn onze houtgestookte hottubs gegarandeerd veilig; veiligheid staat bij ons altijd voorop. De hottubs hebben geen scherpe kantjes of randjes en de verbindingen zijn goed en stevig. Ook over lekkage hoeft u zich geen zorgen te maken; de houtgestookte hottubs zijn zo ontworpen dat er geen lekkage mogelijk is. Als laatst zijn onze hout gestookte hottubs makkelijk in onderhoud en hebben ze een lange levensduur. 

  

Hout gestookte hottub kopen 

Heeft u interesse in een hout gestookte hottub? In onze webshop vindt u diverse modellen houtgestookte hottubs. Deze modellen zijn onderverdeeld in 3 verschillende lijnen, ook wel categorieën. Dit zijn de family line, premium line en de exclusive line. Binnen deze lijnen vindt u diverse houtgestookte hottubs met verschillende groottes. Hoe u weet welke houtgestookte hottub het meest geschikt is? Wij raden aan om te letten op onderstaande punten: 

  • Hoe groot moet de houtgestookte hottub zijn? Bedenk wie er allemaal gebruik van gaat maken en baseer daar uw keuze op. 
  • Hoe snel moet de hottub verwarmd worden door middel van de houtkachel? Houtkachels met een hoger vermogen zullen het water in uw bad sneller verwarmen. 
  • Gaat u voor een ingebouwde houtgestookte hottub of komt de hottub op het oppervlak te staan? Beide opties zijn mogelijk, dus overweeg goed voor welke van de twee u gaat. Hierbij kunt u rekening houden met praktische zaken, maar ook met zaken zoals stijl en uiterlijk.