Hottub onderhoud

Dankzij de kwaliteit die Welltub levert, heeft u gegarandeerd jarenlang plezier van de hottub. Maar, om nóg langer te kunnen genieten van uw hottub is de onderhoud van uw hottub erg belangrijk. Wij vertellen u graag meer over hottub onderhoud. 

Waarom is hottub onderhoud zo belangrijk? 

Een hottub kopen, dat is iets wat men vaak niet zomaar doet. Een hottub is een investering waar goed over nagedacht wordt. Waar wordt de hottub geplaatst, en hoe groot moet deze zijn? Gaat u voor een 2-3 persoons hottub, een 4-6 persoons tub of een 6 persoons hottub? En voor welk model gaat u? Er moet goed worden nagedacht over dit soort zaken voordat de hottub wordt aangeschaft. We weten natuurlijk allemaal dat er een prijskaartje aan een hottub hangt, dus als u ervoor kiest om er eentje in de tuin te plaatsen dan moet dit een weloverwogen keuze zijn geweest. Wanneer u kiest voor een hottub van Welltub, weet u zeker dat u kiest voor kwaliteit en dat houdt in dat u ongetwijfeld jarenlang kunt genieten van alle voordelen die dit warme bad met zich meebrengt. Onze hottubs hebben namelijk een binnenbad van LDPE kunststof, dit is een kunststofsoort van zeer hoge kwaliteit waarmee de kans op lekkages van de hottub veel kleiner wordt. Maar, kwaliteit is niet het enige dat iets zegt over de levensduur van uw hottub. Een andere factor die namelijk ook een rol speelt bij hoe lang de hottub uiteindelijk mee zal gaan, is het onderhoud van de hottub. Een hottub behoeft onderhoud en wanneer deze op de juiste manier wordt onderhouden dan weet u zeker dat de hottub nóg langer meegaat. Wij geven u op deze pagina daarom een aantal tips wat betreft de onderhoud van uw eigen hottub

Hottub onderhoud: onze tips 

De hottubs bestaan uit een binnenbad van LDPE kunststof en een houten behuizing. Zowel het bad als de buitenkant van de hottub behoeven onderhoud. Hoe u dit het beste kunt aanpakken? Wij geven u een aantal tips. 

De houten omranding van de hottub vergt enig onderhoud. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze behuizing zo weinig mogelijk in contact komt met water, maar het is onoverkomelijk dat het hout na enig verloop van tijd door licht en water toch verandert qua kleur. Lichtere houtsoorten worden wat donkerder of geler en donkere houtsoorten kunnen juist lichter worden of verbleken. Wanneer u minstens twee keer per jaar het hout beitst, zorgt u ervoor dat de verkleuring van het hout minimaal blijft. Hout beitsen zorgt ervoor dat het hout wordt beschermd tegen UV licht en daarnaast heeft beits een vochtregulerende werking. Ook behandeling met olie kan zorgen voor een optimale beschermlaag van het hout van de hottub. Zo zorgt u dus voor hottub onderhoud van de buitenzijde! 

Het binnenbad van de hottub vergt ook enig onderhoud. Zorg ervoor dat de waterconditie altijd goed is en ververs het water indien dit nodig is. Wij raden u aan om het binnenbad van de hottub mild te onderhouden, dat betekent dat u voor dit gedeelte van het hottub onderhoud geen agressieve schoonmaakmiddelen dient te gebruiken. Enkel een doekje en een niet-agressief huis-tuin- en keuken schoonmaakmiddel is voor het onderhoud van de binnen kuip van de hottub al voldoende. Zorg ervoor dat gebruikte schoonmaakmiddelen altijd goed worden weggespoeld. 

Net als de buitenzijde en de binnenkuip, is ook de kachel een belangrijk onderdeel van de hottub. De hottub kachel dient regelmatig te worden schoongemaakt om zijn kwaliteit te behouden. Voor dit gedeelte van het hottub onderhoud is het belangrijk dat u de aslade van de houtkachel regelmatig leegt en dat u de kachel aan de binnenzijde goed schoonmaakt. De binnenzijde kan worden gereinigd met behulp van een hogedrukspuit, een doekje en/of milde reinigingsmiddelen. 

hottub onderhoud