ZOEK HIER UW

Hottub thermowood

Een hottub bestaat uit verschillende onderdelen. Eén van deze delen is de rand. De rand van een hottub kan bestaan uit thermowood. Dit is een speciaal soort hout. Omdat het praktisch en mooi hout is voor een hottub, gebruiken wij altijd thermowood voor de rand van onze hottubs.

De hottubs van Welltub maken allen gerbuik van thermowood, gezien het een perfect materiaal is om een hottub mee af te werken. Thermowood is zo ideaal voor hottubs omdat het een waterdicht materiaal is. Daarnaast heeft thermowood een typerende bruine matte kleur. Dit is een typerende kleur waar je een hottub vaak ook aan kunt herkennen. Omdat thermowood een zeer geschikt materiaal is en typerend is voor hottubs, maakt Welltub gebruik van thermowood bij diverse hottubs.

Hottub thermowood

Wat is thermowood?

Thermowood is een alternatief voor tropisch hardhout. Thermowood wordt gemaakt van naaldbomenhout. Meestal wordt er vuren- of grenenhout gebruikt. Het hout dat wordt gebruikt is afkomstig van snel groeiende bomen in duurzame bossen. Normaliter is het geen hout dat geschikt is voor buitengebruik. Echter wordt thermowood op een speciale manier behandeld. Dit wordt namelijk gedaan door het hout langdurig te verhitten in een speciale oven. De verhitting van het hout verandert de structuur van het hout. Dit komt omdat het vochtpercentage uit het hout een stuk lager wordt en hierdoor krijgt het vergelijkbare eigenschappen met tropisch hardhout. Om thermowood te verhitten, wordt er warmte gebruikt. In tegenstelling tot geïmpregneerd hout wordt thermowood niet met chemische stoffen gemaakt. Thermowood wordt namelijk met stoom verhit. Om stoom te verhitten wordt er energie gebruikt. Hierdoor is het duurzaam hout om te gebruiken.

Levensduur van thermowood

De meeste soorten hout gaan na verloop van tijd rotten of worden opgegeten door insecten. Bij thermowood is dit niet het geval en daarom kent dit type hout een lange levensduur. In principe kan het omschreven worden als tijdloos hout. Normaal wordt alleen hardhout buiten gebruikt. Dit komt omdat andere soorten hout snel gaan rotten. Thermowood is ook buiten te gebruiken, omdat het een duurzame vorm van hardhout is. Verder is het milieuvriendelijk en goedkoper dan normaal hardhout.

Voordelen van een thermowood hottub

Thermowood kent verschillende voordelen. Zo heeft dit hout een lange levensduur met de luxe uitstraling van hardhout. Hierdoor kan het voor dezelfde doeleinden als hardhout gebruikt worden en biedt dit een luxe uitstraling op de hottub. Verder is het vormvast hout. Dit houdt in dat het thermowood niet uitzet of krimpt, waardoor het ideaal is om te gebruiken voor een hottub. Een thermowood hottub rand maakt het mogelijk om heerlijk op af te koelen of een drankje op de plaatsen. Een ander mooi voordeel van thermowood is dat het vergelijkbaar is met hardhout; het gaat jarenlang mee en blijft zijn mooie uitstraling behouden.