ZOEK HIER UW

Hottub kuip

Een hottub maakt het mogelijk om heerlijk te ontspannen in uw eigen tuin. Een hottub bestaat vaak uit een sfeervolle houten buitenkant en een hottub kuip van kunststof. De hottub kuip is een onmisbaar onderdeel van de hottub en mag dus absoluut niet ontbreken als u besluit om een eigen hottub te bouwen!

Het bij Welltub mogelijk om een losse hottub kuip te kopen. Wellicht bent u van plan om een eigen hottub te bouwen, dan kan het handig zijn om een losse hottub kuip te kopen. Ook in dat geval willen u graag bij van dienst zijn. Daarom bieden wij diverse hottub kuipen aan die geschikt zijn voor een divers aantal personen. Als u advies nodig heeft over het aanschaffen van een losse kuip, kunt u ook bij ons terecht.

Hottub kuip

Het materiaal van de hottub kuip

Eén van de belangrijkste zaken om naar te kijken, is het materiaal voor de kuip. Wij maken altijd gebruik van LDPE kunststof. Dit materiaal wordt ook wel lage dichtheid polyethyleen genoemd. Een kuip van LDPE wordt in één keer gegoten, waardoor er geen sprake is van een lasnaad. Een lasnaad zorgt ervoor dat de kans op lekkage veel groter is en daar is geen sprake van bij een Welltub hottub.

LDPE heeft nog een aantal andere voordelen. LDPE is sterk genoeg om nooit water door te laten. LDPE is niet alleen bovengronds, maar ook ingegraven te gebruiken. Het is namelijk mogelijk om een kuip van LDPE te gebruiken als een inbouw hottub. Ondanks dat er hierdoor meer druk op de hottub staat, is LDPE sterk genog om te voorkomen dat er lekkage ontstaat. Het laatste voordeel is dat de Welltub hottubs onderhoudsvrij zijn. Het is niet nodig om de LDPE kuip te onderhouden. Als u de hottub schoonmaakt, hoeft u hier niet teveel moeite voor te doen. LDPE is namelijk erg makkelijk schoon te maken.

Isolatie van de kuip

Een hottub dient goed geïsoleerd te zijn. Dit komt omdat het isoleren van een hottub ervoor zorgt dat het water langer warm blijft en er minder gestookt hoeft te worden. Hierdoor wordt er vaak gebruik gemaakt van speciale isolatieringen. Deze isolatieringen bieden extra isolatie waardoor het water langer warm blijft.