ZOEK HIER UW

Hottub houtkachel

Er zijn verschillende soorten hottub kachels die je kunt gebruiken om uw hottub lekker warm te laten worden. Een veel gekozen hottub kachel is een houtkachel, omdat deze kachel het water in uw hottub snel warm maakt. Daarnaast geeft een hottub houtkachel een warm en gezellig gevoel, omdat u hout gebruikt om de hottub te verwarmen.

Een houtkachel is een externe kachel en dat betekent dat de hottub met een kachel buiten het bad verwarmd wordt. De hottub houtkachel bestaat uit een kachel met dubbele wand, waarbij u hout brand waar warmte omheen loopt. Door middel van een aanvoerslang in het bad loopt er automatisch water naar de kachel. Het vuur in de houtkachel hottub warmt het water op, waarna het warme water in de dubbele wanden stijgt. We weten waarschijnlijk allemaal dat warme lucht naar boven stijgt, en dit is met water ook het geval. Het warme water gaat dus naar boven en bovenin de hottub houtkachel bevindt zich een uitgang naar het bad. Het warme water zal dus vanzelf in het bad terecht komen, net zo lang totdat de hottub vol genoeg zit. Met behulp van een hottub houtkachel wordt het water in de hottub dus op natuurlijke wijze verwarmd, zonder dat daar elektriciteit of een pomp aan te pas komt.

Hottub houtkachel

Hoe snel verwarmt een houtkachel de hottub? 

Het is lastig om te stellen hoe snel een houtkachel precies werkt. Hoe snel de houtkachel het water in de hottub verwarmt, is afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn bijvoorbeeld: 

  • De grootte van de hottub. Logischerwijs gaat er meer liter water in een grote hottub dan in een kleine hottub. Omdat er veel meer water verwarmd moet worden in een grote hottub, zal dit daarom langer duren dan bij een kleinere hottub. Hoe groter de hottub, hoe langer het duurt voordat de hottub houtkachel al het water verwarmd heeft. 
  • Het vermogen van de hottub houtkachel. Iedere houtkachel voor de hottub heeft een ander vermogen, dit vermogen wordt uitgedrukt in kW (Kilo Watt). Hoe hoger het vermogen van de houtkachel is, hoe sterker de hottub houtkachel is en hoe sneller deze het water in de hottub zal verwarmen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een hottub zonder kachel te bestellen bij Welltub.

We kunnen u wel iets vertellen over hoe snel een hottub hout kachel het water gemiddeld verwarmd. Een ezelsbruggetje waar u van uit kunt gaan is dat een houtkachel voor de hottub van 35 kW 1000 liter water kan verwarmen tot 40 graden in 1,5 uur tijd. U kunt dus al binnen 90 minuten na het aanzetten van de kachel genieten van een warm bad! 

Hot tub houtkachel; veilig en efficiënt 

In de hottub houtkachel kunt u verschillende soorten hottub hout gebruiken, maar wij raden u aan om harder haardhout te gebruiken. Deze houtsoort brand namelijk zeer langzaam op en geeft veel warmte af. Op deze manier kunt u dus besparen op verbranding en kosten, waardoor u op een efficiënte manier het water in uw hottub verwarmt tot een aangename, warme temperatuur. Om de situatie veilig te houden, raden we u aan om bij een kachel altijd een kachelpijpbescherming te nemen. De kachel pijp van de externe hout kachel is gemaakt van enkelwandig RVS. Deze wordt heet tijdens het stoken van de kachel. Door een kachel pijp bescherming voorkomt u directe aanraking met de kachelpijp. Een hottub met externe kachel is altijd voorzien van 2 kunststof doorvoeren. Deze doorvoeren zijn al om maat gemaakt. Hierdoor kunt u de kachel gemakkelijk aansluiten met 2 slang klemmen. Als laatst willen we u meegeven dat het gebruik van chemicaliën of krantenpapier in de hottub houtkachel geen goed idee is. Dit zorgt namelijk voor stank, wat vervelend kan zijn voor uzelf en buren, en daarnaast is het gebruik hiervan zeer slecht voor het milieu. Dankzij onze hottub houtkachels kunt u veilig en efficiënt uw bad verwarmen! Daarnaast vindt je bij ons ook alle benodigdheden voor een hottub kachel zelf maken