Kunststof inbouw hottub met interne kachel

Kunststof hottub met interne kachel.

Voor optimale gezelligheid en sfeer in een houtgestookt buitenbad heeft Welltub de Kunststof hottub met interne kachel. Een interne kachel of binnenkachel staat in zijn geheel in het bad en komt net boven de rand van de Hot Tub uit. Het water kan er derhalve nooit inlopen.

kunststof hottub met interne houtkachel

 

Werking van de interne hout kachel

Een interne kachel of binnenkachel staat in de hottub. Voor uw veiligheid staat de kachel altijd achter een beschermpaneel geplaatst, zodat u de kachel tijdens het baden niet kunt raken. De interne kachel heeft de vulopening aan de bovenzijde. Deze komt altijd een aantal centimeter boven het wateroppervlak uit zodat er nooit water in kan stromen. Bij een interne kachel is het de bedoeling dat u gaat stoken op de bodem van de kachel. Tegelijkertijd stroomt er water langs de aluminium kachel, hierdoor wordt het water snel opgewarmd. Standaard zijn onze interne kachels gemaakt van aluminium omdat aluminium veel sneller het water opwarmt dan RVS. RVS heeft namelijk een veel hoger snelpunt als aluminium. Keerzijde hiervan is natuurlijk dat de aluminium kachel kwetsbaarder is dan RVS, maar als u deze als goed huisvader beheert is dit risico te verwaarlozen.

kunststof hottub verhuur

Kunststof hottub met interne kachel of externe kachel?

Het verschil ten opzichte van een buitenkachel (externe kachel) is dat de interne kachel iets meer sfeer en gezelligheid geeft tijdens het baden. U hoort het geknisper en geknasper van brandend hout, kunt tijdens het baden de kachel bijvullen en hoeft er niet uit om de kachel bij te vullen. Als mogelijk nadeel van de interne kachel valt te noemen het schoonmaken en legen van de kachel dat iets meer tijd vergt vergeleken met een externe variant.
Kenmerk van de interne kachel is dat u tijdens het branden goed zich heeft op het vuur, staand bij de Hot Tub kijkt u makkelijk in de kachel en heeft u beter controle over het proces. De vulmond van de kachel is groot zodat u er grote blokken hout in kwijt kunt, en as er nadien makkelijk uit kunt halen.

 

Voordelen aluminium Turbo binnenkachel

Voordeel van de aluminium kachel is dat aluminium veel sneller de warmte afgeeft dan bijvoorbeeld RVS.  U kunt de welltub hottub dan ook binnen ca. 1,5-2 uur opwarmen tot een temperatuur van ca. 38 graden.  Andere voordelen van de geplaatste  TURBO heater zijn :
De kachel is gemaakt van ‘marine aluminium’ en heeft daardoor een snelle warmteoverdracht;
De bovenrand van de vulopening bevat een dubbel omgevouwen rand tegen vervorming bij oververhitting;
Er is gekozen voor een degelijk deksel houten handvat zodat je goed grip hebt over een hete deksel.

interne hottub kachel

Rookafvoer

de Kunststof hottub met interne kachel zijn standaard uitgevoerd met een 15 cm diameter schoorsteen enkelwandig.
de schoorsteen word standaard in 2 stuks RVS pijp van 1 meter met regenhoed geleverd
Tevens kunnen wij ook vonkenvangers leveren bij de schoorsteen.
Indien u de Hot Tub plaatst onder een afdak dan kunnen wij u het volgende leveren :
45 of 90 graden knikken

Hottub schoorsteen

Galerij

Bekijk hieronder onze galerij met leuke afbeeldingen welke wij van tevreden klanten mochten ontvangen.

 

Hottub verhuur Droomparken

kunststof hottub met interne hout kachel

Overkapping hottub