hottub met externe hout kachel

Kunststof hottub met externe kachel

de Welltub kunststof hottub met externe kachel zijn de meest gebruiks vriendelijke hottubs van de markt

Hot Tubs met een buitenkachel

meerdere varianten buitenkachels.
Een kunststof Hot tub met een kachel buiten het bad wordt ook wel een kunststof hottub met externe kachel genoemd, of Hot tub met externe kachel. Door middel van een aanvoerslang in het bad loopt er – zodra u het bad gaat vullen – automatisch water naar de kachel. De kachel heeft een dubbele wand en omvat dus veel water rondom de vuurhaard. Hierdoor wordt een groot oppervlakte gecreëerd waarbij warmte overdracht plaats vindt. Zodra het vuur het water opwarmt, zal het warme water in de dubbele wanden gaan stijgen, net als warme lucht stijgt warm water en gaat naar boven. Boven in de kachel vind het water een uitgang naar het bad en zal heet geheel op natuurlijke wijze een weg terug vinden naar het bad. Eenmaal in het bad zal het hete water verder stijgen en zich gaan manifesteren aan de oppervlakte. Door deze beweging zal de kachel langzaam leeg lopen, en zal het hierdoor automatisch koud water aantrekken via de onderste verbinding tussen het bad en de kachel. De Hot Tub met kachel buiten wordt dus geheel op natuurlijke wijze opgewarmd, er is geen pomp nodig.

Hoe ver mag de kachel van de Hot tub staan ?

bij de kunststof hottub met externe kachel wordt Dikwijls ons de vraag gesteld op welke afstand de kachel van de Hot Tub mag staan. De hoofdregel hierbij is dat de kachel zo kort mogelijk bij de Hot tub dient te staan, dat wil zeggen zo’n 15 à 20 cm maximaal. Door de afstand zo kort mogelijk te houden is er een goede circulatie mogelijk en zal de kachel niet oververhit raken. Zou u een langere afstand aanhouden dan zou door te langzame doorstroming de kachel oververhit kunnen raken met alle gevolgen van dien.

Hoe warm wordt de externe kachel welke buiten de hottub staat ?

De buitenkachel heeft als doel het water zo snel mogelijk op te warmen zodat u niet lang hoeft te wachten om van de Hot Tub te kunnen genieten. Het doel van deze kachel is echter niet om de omgeving op te warmen. Daar de kachel altijd dubbelwandig is, zal heet water de warmte opvangen en circuleren naar het bad zelf. Een veel gehoorde vraag is of de kachel aan de buitenzijde heet is. Dit is echter niet het geval, u kunt de kachel vaak het beste vergelijken met een centrale verwarming in huis. Deze is wel warm, maar je zult er niet je handen aan kunnen branden.

Voordelen van de kunststof hottub met externe kachel

Ofschoon de Hot Tub met interne kachel een unieke uitstraling heeft en erg gezellig en sfeerbepalend kan zijn omdat de kachel in het bad staat, kent de kunststof hottub met externe kachel ook voordelen zoals :
De binnenkuip zelf is sneller te reinigen, geen kachel en rekje dat vuil aantrekt
De externe kachel is iets makkelijker aan te steken
Meer ruimte als je vergelijkt met de zelfde diameter kuip
Nog meer veiligheid voor kinderen.
Over het algemeen wordt de Hottub met interne kachel als iets sfeervoller of authentieker ervaren. De tub met externe kachel als praktischer in gebruiksgemak.

Prijzen modellen externe kachel ?

Wij leveren over het algemeen externe buitenkachels met een aluminium binnenzijde voor de snelste warmteoverdracht. Op aanvraag zijn echter ook wel RVS buitenkachels leverbaar welke een langere opwarmtijd kennen (niet onze voorkeur). Elke hottub buitenkachel heeft rondom de vuurhaard een dubbele wand. Zodra u de hottub vult met water zal ook de externe kachel zich in de dubbele wand vullen met koud water. Zodra de hottub gevuld is begint u met stoken en vindt er warmte overdracht plaats via de aluminium binnenzijde van de kachel. Het water in de tussen wand wordt warmer en gaat stijgen en via de bovenste buis terug circuleren naar uw hottub.
3 varianten buitenkachels, de extended, de extended + 45 kW, de extended ++ 55 kW
Varianten externe kachels
Wij leveren standaard 3 varianten externe kachels te weten:
Gemiddelde opwarmtijden afhankelijk van het model, seizoen en manier van opstoken tussen de 1,75 – 2,0 uur (gerekend vanaf 15 graden tot 38 graden).

Inbouwhottub met externe kachel (en pomp) 

Al vele jaren lang leveren wij inbouw kunststof  hottubs met interne kachels omdat daarbij altijd sprake was van een natuurlijke circulatie. Sind 2018 zijn wij echter voorzichtig gestart met de productie van inbouw kunststof hottubs met externe kachel, voorzien van een langzame circulatiepomp en alarmbeveiliging. De alarmbeveiliging zal de gebruiker erop attenderen dat zodra de circulatie weg zou vallen, de kachel gedoofd zal moeten worden. Met de komst van deze variant inbouw hottubs, zien wij nieuwe mogelijkheden voor diegenen die hun zit- of loungehoek willen integreren met de hottub en de staande buitenkachel.

 

 

Inbouw kunststof hottub met externe kachel

 

Rookafvoer

Standaard zijn onze modellen uitgevoerd met een 15 cm diameter schoorsteen enkelwandig.

de schoorsteen word standard in 2 stuks RVS pijp van 1 meter met regenhoed geleverd

Tevens kunnen wij ook vonkenvangers leveren bij de schoorsteen.

Indien u de Hot Tub plaatst onder een afdak dan kunnen wij u het volgende leveren :

45 of 90 graden knikken